Єдина Країна! Единая Страна!
П`ятниця, 17.05.2024, 10:10
Вітаю Вас Гість | RSS

ЗЗСО "Бубнівський ліцей"

Вітаємо Вас на офіційному сайті Бубнівського ліцею Локачинської селищної ради
с
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть даний сайт
Всього відповідей: 34
Ви авторизувались на сайті як?
Всього відповідей: 34
Сьогодні...
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зареєстровано на сайті:
Всього: 66 
Нових за місяць:0 
Нових за тиждень:0 
Нових вчора:0 
Нових сьогодні:0
Лічильник матеріал
Коментарі: 8
Фотографії: 111
Новини: 301
Завантаження: 84
Гостьова книга: 8

Головна » 2019 » Листопад » 12 » 11.11. 2019 р. "О слово рідне! Пращура молитво!
18:27
11.11. 2019 р. "О слово рідне! Пращура молитво!

"О слово рідне! Пращура молитво!,  - під такою назвою у ЗОШ І-ІІІ с. Бубнів вшановували рідну мову та преподобного Нестора Літописця.

        Кожне століття дарує людству нові винаходи і відкриття. Нині світ заполонили інформаційні технології, популярні телевізійні проєкти, а підростаюче покоління   віддає перевагу гаджетам та нетбукам. А чи не найбільшим знаменням всіх епох було письмо?! Саме писемні знаки та символи дали населенню планети можливість зберегти істинне знання. Адже завдяки написаному слову люди збагатили навколишній світ і своє потрібне місце в ньому.

 

        В дружнім колі, у святково прибраній залі відбулася літературно-музична композиція, присвячена Дню української писемності та мови, яку підготували вчитель української мови Віра Ростиславівна Федонюк та бібліотекар школи Іванна Володимирівна Куліш. Вшановувати рідне поетичне слово, історію становлення письма вже стало традицією в  нашій школі, адже  - це обов"язок кожного свідомого українця.

        Під час свята всі присутні мали змогу поринути у світ краси та багатства рідної української мови, вшанувати пам'ять  видатних діячів нашого народу  - Т. Г. Шевченка, І. П. Котляревського, слов'янських просвітителів  - Кирила і Мефодія, творців першої словянської азбуки.

  

        Микола Сумкін в образі Нестора Літописця зачитав фрагменти із відомого літопису "Повість временних літ". Школярі 5-6 класів звеличували рідну мову у віршах. Ведучі Ірина Ткачук та Іванна Чернюк розповіли про історію літописання, а Дарія Власюк і Таїса Пилипчук ознайомили із датами у скорботному календарі історії мови та важким шляхом її розвитку. Під час дійства демонструвалася мультимедійна презентація . Слайди були цікавими та повчальними. Грандіозним був відеоролик "Вертайсь, рідна мово, у серце народу!". Школярі презентували глядачам поетичний вернісаж гуморесок Павла Глазового.

        Чарівна, душевна, мелодійна пісня про мову  у виконанні шестикласників під керівництвом вчителя музичного мистецтва Наталії Вільчевської-Чабан об'єднала серця всіх присутніх. Сценічна постановка у виконанні п"ятикласників була інтригуючою.

        Національний, вишитий одяг учасників став особливою та гармонійною окрасою свята. На закінчення, під полум'я палаючої  свічки прозвучала Молитва до мови з вуст Іванни Чернюк.

 

         Бібліотекар Іванна Куліш організувала книжкову виставку "Солов'їна, барвінкова, українська, наша мова" . Педагог закликала усіх поринути у світ поетичного слова, подружитися із українською книжкою, спілкуватися літературною українською мовою завжди і всюди, дотримуватися мовних правил, бути гідними патріотами своєї Батьківщини,її історії та культури.

        Не менш насичена програма була і у другокласників. Класовод Олена Петрівна Вільчевська організувала цікавий творчий конкурс читців поезій про українську мову. А вікторина "Чи ти знаєш свій край?" збагатила духовний світ допитливої малечі знаннями про традиції українського народу, символіку, культурні надбання людства. Учні із задоволенням та великим ентузіазмом грали у гру "Закінчи прислів’я про мову". Вчителі нагородили школярів солодкими призами та грамотами.

        Всі українці мають зрозуміти, що ми не маємо права втратити нашу мову -  цей дорогоцінний скарб, адже вона, як і Україна, починається з кожного із нас. Памятаймо! Спілкуватися українською мовою сьогодні - це сучасно, актуально, престижно і, звичайно, красиво.

Переглядів: 366 | Додав: uhnmira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Годинник
Форма входу
П`ятниця
17.05.2024, 10:10


ПІБ: Гість
Категорія: Гості
IP адреса: 18.116.87.196
Стать:
На сайті: днів
Ти користувач №
Нових повідомлень:
Браузер: ,
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Бубнівський ліцей © 2024