Єдина Країна! Единая Страна!
П`ятниця, 17.05.2024, 09:22
Вітаю Вас Гість | RSS

ЗЗСО "Бубнівський ліцей"

Вітаємо Вас на офіційному сайті Бубнівського ліцею Локачинської селищної ради
с
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть даний сайт
Всього відповідей: 34
Ви авторизувались на сайті як?
Всього відповідей: 34
Сьогодні...
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зареєстровано на сайті:
Всього: 66 
Нових за місяць:0 
Нових за тиждень:0 
Нових вчора:0 
Нових сьогодні:0
Лічильник матеріал
Коментарі: 8
Фотографії: 111
Новини: 301
Завантаження: 84
Гостьова книга: 8

Головна » 2018 » Лютий » 17 » 12.02-16.02. 2018 р. Тиждень математики та інформатики
05:18
12.02-16.02. 2018 р. Тиждень математики та інформатики

    

Навчати дітей бачити красу математики, розвивати інтерес до неї – одне з найважливіших завдань, що стоять перед педагогами. В нашій школі стало традицією щорічно проводити тижні математики, математики та інформатики, математики та фізики. З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики з 12 по 16 лютого в школі пройшов Тиждень математики та інформатики. Дуже багато учнів вважають математику складної, нудною або нецікавою наукою. Змінити таке ставлення до математики допомагають позакласні заходи, які підготували для учнів учителі – предметники Юхно Мирослава Анатоліївна та Ничипорук Олексій Андрійович.

Протягом тижня учні розгадували кросворди, відповідали на запитання вікторин, готували історичні цікавинки. Адже, крім морального задоволення від участі в цих заходах, вони отримують за правильні відповіді спеціальну винагороду.

       Протягом усього тижня на території школи працював математичний банк «Геометрик», якому належить право емісії математичної грошової одиниці – «піфагорчика». Вчитель математики сплачував учням певні суми в піфагорчиках за правильні відповіді на запитання вікторин, правильно розгадані кросворди, цікаві математичні реферати. Крім того, за кожні отримані 9, 10, 11 балів на уроках математики учні також заробляють піфагорчики.

Найбільшу кількість математичних грошей мали змогу отримати учасники акції «Зароби гроші власним розумом». Кожного дня учням пропонуються для розв’язання цікаві задачі, ребуси, головоломки різного рівня складності, які  роздавав вчитель математики на аркуші. Тому спробувати свої сили в розв’язуванні задач, довести свою кмітливість мали змогу діти різного віку. Правильно розв’язане завдання одразу ж замінюється новим.

А витратити зароблені гроші учні змогли на аукціоні «Математичний переполох», який відбувся в п’ятницю. На аукціон були виставлені екзотичні, веселі, корисні, привабливі «математичні» лоти. Усі розрахунки проводилися в математичній валюті.

Цікавим виявився для учнів 5 і 6  класів гра «Математичний квест». Діти отримали емоційно-позитивний заряд. Кожен із них, враховуючи свої індивідуальні особливості,  працював із захопленням, щоб знайти скарб. Перемогу здобули п'ятикласники.  

Для учнів 7-10  класів було проведено вікторину "Я люблю тебе, математико!". Змагалися в розв’язуванні задач логічного змісту. Декому, як завжди, не вистачило декількох хвилин, щоб отримати правильний результат. У напруженій боротьбі переможцями вийшли учні 8 класу. Учні 1-4 класів із задоволенням виконували завдання «Математичні розмальовки», побували у заочній подорожі «У світі комп’ютерії». Учні 11 класу допомагали у проведенні конкурсів, квесті.

Усіх переможців було нагородже грамотами та подяками.

Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння, доведення тверджень. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

Переглядів: 567 | Додав: uhnmira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Годинник
Форма входу
П`ятниця
17.05.2024, 09:22


ПІБ: Гість
Категорія: Гості
IP адреса: 18.117.152.26
Стать:
На сайті: днів
Ти користувач №
Нових повідомлень:
Браузер: ,
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Бубнівський ліцей © 2024