Єдина Країна! Единая Страна!
П`ятниця, 17.05.2024, 14:14
Вітаю Вас Гість | RSS

ЗЗСО "Бубнівський ліцей"

Вітаємо Вас на офіційному сайті Бубнівського ліцею Локачинської селищної ради
с
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть даний сайт
Всього відповідей: 34
Ви авторизувались на сайті як?
Всього відповідей: 34
Сьогодні...
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зареєстровано на сайті:
Всього: 66 
Нових за місяць:0 
Нових за тиждень:0 
Нових вчора:0 
Нових сьогодні:0
Лічильник матеріал
Коментарі: 8
Фотографії: 111
Новини: 301
Завантаження: 84
Гостьова книга: 8

Головна » 2014 » Грудень » 3 » 19.11.14р.Роль шкільної бібліотеки у формуванні національно-патріотичного духу підростаючого покоління
15:30
19.11.14р.Роль шкільної бібліотеки у формуванні національно-патріотичного духу підростаючого покоління

В народі кажуть, що ранок – найкраща пора доби, весна – найкраща пора року, а дитинство – найкраща пора життя. Втім дитинство не лише, яскрава, а й дуже важлива, відповідальна пора. У дитячі роки складається характер людини. В процесі навчання та виховання, починаючи з молодшого шкільного віку, діти починають усвідомлювати, що народжуються українцями, які є унікальними і неповторними людьми.

Виховання учнів на народних традиціях, звичаях є одним із компонентів цілісної виховної моделі школи на сучасному етапі, а «звернення» дитини до родового кореню предків – це головна умова, яка як ніщо інше, може стати основною рушійною силою відродження української нації.

Патріотизм — одна з найважливіших рис всебічно розвиненої особи. У школярів повинне вироблятися відчуття гордості за свою Батьківщину і свій народ, пошана до його великих звершень і гідних сторінок минулого.

Шкільна бібліотека є оазисом у культурному та освітньому житті школи, педагогічне кредо якої: “Кожна дитина має золоте зерно душі, яке, потрапляючи на родючий Ґрунт національно-патріотичного виховання, дає світлолюбні пагінці добра, правди, гідності, духовності, справедливості”.

Сучасний бібліотекар ставить перед собою мету поступово відроджувати споконвічну народну педагогіку, плекати в душах дітей паростки національної самосвідомості, утверджувати в їх серцях поняття честі, гідності, поваги до рідної мови, національних традицій, звичаїв.

Література має живодайний вплив на формування національної свідомості і є активним чинником суспільного виховання - совісті, загальнолюдських цінностей, інтелігентності. За допомогою літератури бібліотекар і виховує в дітях ці риси.

19 листопада у школі відбувся семінар шкільних бібліотекарів Локачинського району.

Бібліотекар школи Куліш Іванна Володимирівна у своєму виступі окреслила "Роль шкільної бібліотеки у формуванні національно-патріотичного духу підростаючого покоління" та підготувала літературно-музичну композицію "Мій друже! Україну, отчий край, нікому на поталу не віддай! Нехай тобі любові стане в серці!", присвячену Дню Гідності та Свободи, річниці трагічних подій на Майдані.

Під час дійства звучали пісні "Солдат України", Кленова балада", "Україна - це ми", "Україна", "Хай живе надія". Учні середніх і старших класів декламували такі вірші: "Мамо, не плач, я повернусь весною...", "А Сотню вже зустріли небеса", "Майдан... З героями іде прощання", "Небесна сотня - це героїв сила", "Колись я приїду до Києва з сином", "Мамо, знаєш, як хочеться жити", "А на моїй землі іде війна", "Єдина Україна", "Єднайся рідна Україна" та інші.

Учні розповідали основні відомості з життя героїв Волинської області, які полягли за Україну на Майдані. Школярі початкових класів декламували вірші про мальовничу природу України.

Бібліотекар презентувала книгу-реквієм, книгу-посвяту "Небесна сотня". Паралельно з виступом глядачі спостерігали доленосні для України події, які демонструвались на мультимедійному екрані.

Переглядів: 592 | Додав: bubniv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Годинник
Форма входу
П`ятниця
17.05.2024, 14:14


ПІБ: Гість
Категорія: Гості
IP адреса: 3.16.90.182
Стать:
На сайті: днів
Ти користувач №
Нових повідомлень:
Браузер: ,
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Бубнівський ліцей © 2024