Єдина Країна! Единая Страна!
П`ятниця, 17.05.2024, 10:07
Вітаю Вас Гість | RSS

ЗЗСО "Бубнівський ліцей"

Вітаємо Вас на офіційному сайті Бубнівського ліцею Локачинської селищної ради
с
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть даний сайт
Всього відповідей: 34
Ви авторизувались на сайті як?
Всього відповідей: 34
Сьогодні...
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зареєстровано на сайті:
Всього: 66 
Нових за місяць:0 
Нових за тиждень:0 
Нових вчора:0 
Нових сьогодні:0
Лічильник матеріал
Коментарі: 8
Фотографії: 111
Новини: 301
Завантаження: 84
Гостьова книга: 8

Головна » 2017 » Грудень » 12 » Ціна свободи очима волонтерів
21:13
Ціна свободи очима волонтерів

 

Дорогою ціною дається Україні свобода і незалежність. Та ціна – людське життя. Життя кращих дочок і синів України, як і колись, так і сьогодні втрачаємо на війні на сході країни. Вони кохали і були коханими, дуже любили життя і хотіли жити, але доля розпорядилась інакше…

Саме про це йшлося на виховному заході «Ціна свободи», який нещодавно відбувся у нашій школі. Гостями зустрічі були волонтери АТО Віталій Лісецький та Юрій Щербик.

Всі війни на світі є лише наслідком війни найбільшої – боротьби між силами добра і зла. З розповідей гостей ми більше довідалися про справжній мир у серцях і домівках, про добрі справи, світлих людей, благородні вчинки. Адже на перший погляд прості буденні моменти і визначають сутність нашого життя. А наболіла тема війни та власного досвіду героїв зустрічі залишилась десь за горизонтом нашої розмови, була не на часі, звучала останнім акордом, була глибоко закапсульована у їх свідомості та душі. З Віталієм Лісецьким ми зустрічаємось не вперше. Та щоразу переконуємось, що це людина чесна, порядна, смілива, справжній патріот. У своїй волонтерській діяльності він не вбачає нічого особливого. Це для нього вже необхідна життєва річ – залишати все: сім׳ю, бізнес, відпочинок – і долати тисячі кілометрів, щоб принести комусь у зоні війни хоч крихту підтримки, надії, радості, забуваючи про страх, біль і втому.

Старшокласники з захопленням слухали авторські твори Юрія Щербика, виконані на гітарі. Після служби у зоні АТО в складі 72 –ї ОМБР  поет-пісняр продовжує воювати на невидимих фронтах своєю творчістю. Його хвилює, що під час війни діти дорослішають утричі швидше, і їх найближчі мрії не про ігри та забави, а про мир і спокій у власному домі, містечку, країні. Він знає, що у солдата на сході свої цінності, які нам важко уявити. Там зовсім по-іншому дивляться на дружбу, взаємодопомогу. Він добре знає, як зігрівають душу солдату на Донбасі дитячі малюнки, обереги. А одяг, консерви, ліки – все, що з любовю зібране добрими людьми на мирній території, такі необхідні для виживання в воєнних умовах.

Зустріч підходила до завершення, але прощатися не хотілось. Ще одна пісня, ще одне запитання, перегляд відео реальних подій однієї з останніх поїздок хлопців на схід затримали нас до вечора. Шкільні активісти подарували на пам'ять гостям виготовлені стрічками підкови на щастя. Вся шкільна родина підготувала для передачі в зону АТО комплект коробок з необхідною допомогою: продукти малюнки, обереги. Гості залишили нам у подарунок дві збірки Юрія Щербика «Небо Донбасу», «На невидимих фронтах» та теплі відгуки у facebook.

Захід підготували: Іванна Данилюк, Мар’яна Романішина, Вікторія Данилюк, Вікторія Ковальчук, Валерій Сумкін, Наталія Юхно, Вікторія Ткачук, Марія Дядюк, Дмитро Мелечко, Олександр Калитяк, Микола Кравчук, Мирослава Анатоліївна Юхно, Тетяна Дмитрівна Чабан, Наталя Вільчевська-Чабан, Олеся Володимирівна Забуйська.

Переглядів: 370 | Додав: uhnmira | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Годинник
Форма входу
П`ятниця
17.05.2024, 10:07


ПІБ: Гість
Категорія: Гості
IP адреса: 18.216.60.13
Стать:
На сайті: днів
Ти користувач №
Нових повідомлень:
Браузер: ,
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Бубнівський ліцей © 2024