Єдина Країна! Единая Страна!
П`ятниця, 17.05.2024, 11:39
Вітаю Вас Гість | RSS

ЗЗСО "Бубнівський ліцей"

Вітаємо Вас на офіційному сайті Бубнівського ліцею Локачинської селищної ради
с
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть даний сайт
Всього відповідей: 34
Ви авторизувались на сайті як?
Всього відповідей: 34
Сьогодні...
Погода
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Зареєстровано на сайті:
Всього: 66 
Нових за місяць:0 
Нових за тиждень:0 
Нових вчора:0 
Нових сьогодні:0
Лічильник матеріал
Коментарі: 8
Фотографії: 111
Новини: 301
Завантаження: 84
Гостьова книга: 8

Головна » 2015 » Листопад » 12 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек
13:56
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

Патріотизм є головним чинником національного світогляду підростаючого покоління. Його характерними ознаками є розуміння і сприйняття української ідеї, готовність до захисту своєї  Батьківщини, пошана до історичної пам’яті, любов до рідної культури, мови, національних свят і традицій українського народу,  дотримання Конституції України, шанобливе ставлення до державних національних символів, до природи рідного краю.

         З 1 по 31 жовтня у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Бубнів проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом "Виховуємо громадянина - патріота України". Метою місячника шкільної бібліотеки була популяризація книги, яка виховує в учнів почуття любові до Батьківщини, її звичаїв, культури та патріотизму; посилення ролі шкільної бібліотеки у патріотичному вихованні підростаючого покоління та сприяння її інноваційному розвитку.

         Для шкільної бібліотеки важливим пріоритетом національно-патріотичного виховання є формування ціннісного ставлення учнів до Батьківщини - її традицій та звичаїв, мови, культури,  шляхом залучення учнів до читання, виховання любові до книги, рідного поетичного  слова.

         Місячник шкільної бібліотеки розпочався із урочистої лінійки, на якій учні школи ознайомилися з планом заходів місячника. В бібліотеці були оформлені виставки літератури: "Вони боролися за волю України", "Історичне минуле України", "Дзвони Чорнобиля", "Благословенна будь, моя державо", книжково-ілюстрована виставка "Великі генії українського пера".

         Виставки творів про рідну землю, історію українського народу, культуру, конкурси, вікторини сприяють розвитку духовних цінностей учнів. Читання - це віконце, через яке учні бачать і пізнають світ. Книга - жива істота, посланець з минулого в сьогодення, майбутнє.

         Під час читацької конференції "Ти - солдат України" учні декламували поетичні рядки про воїнів АТО, захисників  нашої держави, про Україну, її мову, традиції, культуру, духовну скарбницю.

         Творчу уяву і фантазію проявили школярі, коли працювали над  малюнками "Мальовнича Україна". Найкращі роботи в Сидорчук Ангеліни (2 кл.), Ткачук Ірини (2 кл.), Ткачук Вікторії  (3 кл.),  Мелечка Діми (3 кл.).

         Найбільше учням подобаються вікторини, турніри та інтелектуальні ігри. Вони мають можливість продемонструвати свою кмітливість, мужність, знання та здібності. У вікторині "Наша Батьківщина -  Україна" перемогла учениця 3 класу Юхно Наталія, а в інтелектуальній грі "Ми патріоти - дочки і сини..." - команда учнів 7 класу.

         "Турнір знавців української мови" навчив дітей розуміти і збагачувати рідну мову, формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; розширив знання про красу і багатство мови; виховав любов до рідної мови, рідного краю, його традицій. Перемогу здобули п’ятикласники.  

         Урок-подорож "Моя Україна - єдина, соборна, неділима" був надзвичайно цікавим для четвертокласників, вони ознайомилися з національними та народнопоетичними символами України, що сприяло формуванню національної свідомості школярів. Він розповів про долю українського національного прапора, гімн, народнопоетичні символи України. Учні дізналися імена славетних гетьманів, складали прислів’я, міркували над визначенням термінів "державна територія", "суверенітет", "народ", грали у патріотичні ігри, що демонструвалися на мультимедійному екрані.

            Складовою частиною роботи шкільної бібліотеки став збір матеріалів про українські народні символи: вербу, калину, лелеку, рушник, вінок та ін. Ці матеріали слугували як допоміжний матеріал для проведення народознавчого калейдоскопу "Народні символи держави". Він був проведений у 2 класі. Особливо сподобалася школярам мультимедійна презентація "Народні символи України".

         Про яке  майбутнє мріють учні, ми дізналися з творів "Я вірю у світле майбутнє твоє, моя Україно!". Найкращі роботи в Чернюк Альони (8 кл.), Романішиної Мар’яни (8 кл.), Ткачук Мар’яни (7 кл).

         Переможці конкурсів, вікторин, ігор були нагоджені грамотами та подяками.

 

Переглядів: 515 | Додав: aliosha94 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Годинник
Форма входу
П`ятниця
17.05.2024, 11:39


ПІБ: Гість
Категорія: Гості
IP адреса: 18.118.193.108
Стать:
На сайті: днів
Ти користувач №
Нових повідомлень:
Браузер: ,
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Бубнівський ліцей © 2024